.

.

 

 

.

.

FARGUES DE CARBÓ

Descrivim somerament la farga de carbó

Es tracta de la reproducció de les antigues fargues utilitzades durant segles pels ferrers, adaptada als temps moderns.

Substituïm els antics maons per formigons refractaris, i la marxa per un ventilador.

La construcció, molt robusta, és mitjançant planxes i perfils d'acer laminat, electrosoldat i protegit. El seu preu és de 1.150 euros

Consta d'un recipient on es col·loca el carbó i d'un ventilador que envia aire controlat que el carbó s'encengui i/o s'avivi per poder estovar el ferro que volem treballar que anirà directament sobre el carbó encès..

La farga manté la calor durant el temps necessari, aixeca temperatura ràpid i en especial amb el mínim cost de diners.

Té un espai tipus safata de 7 cm d'altura amb un forat enmig on es col·loca el carbó. Aquest forat té una reixeta perquè les pedres més petites del carbó no caiguin. Les cendres travessen la reixeta i cauen al cendrer, per on viatja l'aire forçat per sota de lloc on es troba el carbó.

En aquesta farga, el ferrer fa tot tipus de treballs en ferro i amb ells es donen solucions a tot tipus de tasques. A més d'aportar solucions, embelleixen les obres resultants, ja que qualsevol element fet a mà en ferro, es converteix immediatament en una peça de decoració (única per ser artesana). No ens oblidem de la funcionalitat, ja que qualsevol element constructiu fet a la farga, va ser més eficaç que els trobats a la ferreteria.

Les fargues, on els ferrers donen forma i acaben els estris que fabriquen, són l'espai de treball més petit de la indústria tradicional del ferro, i en elles es fabricaven, acabaven o arreglaven els estris fets amb aquest metall. Les fargues eren imprescindibles per fabricar i reparar les eines de treball de la terra. L'emplaçament de les fargues era molt variable: en la planta baixa de l'habitatge del ferrer o en un edifici aïllat, dedicat en exclusiva a la farga.

TOTS ELS PRODUCTES I SERVEIS SÓN FRUIT DE LA NOSTRA EXPERIÈNCIA I TECNOLOGIA. CONSULTEU-NOS LES VOSTRES NECESSITATS.

FORNS                           MEDI AMBIENT               ECOLOGIA